onsdag 26. september 2012

Oreo bringebær ostekake

Endelig ble det litt kakebaking igjen. Har blitt endel middager i det siste og man kan jo ikke bare spise kaker hele tiden. Men jeg elsker å lage kaker og synes det er så morsomt. 

Så når noen koselige damer på jobben kommer til meg og spør om jeg vil lage kake til en avslutning vi skal ha for en på jobben, blir jeg jo kjempe glad. Koselig at folk kanskje synes noe om kakene mine, da blir jeg kjempe happy:0)

Men hva skal jeg lage mon tro?
Fant ut at jeg hadde en philadelphia-ost i kjøleskapet som snart gikk ut på dato, så da måtte jeg finne en oppskrift med slik ost i.
Så da prøver jeg meg på denne (navnet har jeg selv funnet opp, da jeg synes det passer bedre på kaka):

Oreo bringebær ostekake

2 pk oreo kjeks
40 g smør
1 pk sjokolademousse
350 g philadelphia ost
100 g sukker
2 ts vaniljesukker
2,5 dl yoghurt
2 pl gelatin
1/2 pk gelé bringebærsmak
Bringebær til pynt

  • Knus 18 kjeks og bland de sammen med smeltet smør. Trykk massen ut i en 24 cm springform.

  • Lag mousse som anvist på pakken. Hell den så over bunnen og glatt over.
  • Bløtlegg gelatinen. Kok opp 1 dl vann og bland ut i gelépulveret. Tilsett geleatinen.
  • Visp sukker, vaniljesukker og philadelphia-osten sammen. Tilsett yoghurten og tilslutt forsiktig gelémassen. Det går fint an å bruke vanlig mat yoghurt, slik som jeg gjorde.
  • Rør inn fire knuste oreo kjeks
  • Hell over bringebær moussen og stryk glatt. Avkjøl kaken minst 2 timer før servering. Pynt så med friske bær.

Jeg kunne dessverre ikke ta bilde av hvordan kaka så ut inni, da det hadde vært litt dumt å kommet med en kake som var "åpnet" på jobb;0)
Men den var bare helt nydelig om jeg får lov til å skryte litt selv;0)
Så dette blir nok en av yndlingskakene mine framover!

5 kommentarer :

  1. Den så veldig god ut Janne! Og heller ikke så vanskelig:)klem søs

    SvarSlett
  2. Heisann!
    Denne kaken vil jeg prøve å lage, hørtes utrolig god ut :)
    Meeen, lurte litt på èn ting, hva skal det være 2,5 dl av...?? Gjetter meg til av fremgangsmåten at det skal være youghurt, men vil gjerne ha det bekreftet(Står bare 2,5 dl på linjen ETTER vaniljesukkeret i ingrediensene)
    På forhånd takk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er nok det.
      Takk for at du oppdaget det;-)

      Slett
    2. Takk for kjapt svar. Flott side du har :)
      Dette var en utrolig deilig kake :)
      Skal lage den for andre gang nå i kveld,
      gleder meg til å servere den i morgen :)
      Er en kake-elsker, lager ofte "fri-fantasi-kaker"...
      -mens andre drømmer om å vinne i Lotto, drømmer jeg om
      fantastiske kaker....! :)))))

      Slett
  3. Hei. Ville bare si at jeg har laget kaken og den er utrolig god . Takk for oppskriften,

    SvarSlett