søndag 16. september 2012

Kanelsnurrer

 

I dag er det søndag og tid for litt baking til kaffe-kosen igjen. Det ser ut som vi spiser boller og kaker hver helg og ja, for det meste så gjør vi vel det;0)
I dag har jeg valgt å lage snurringser som vi kaller det her hjemme.
Tenkte jeg skulle bruke opp noe gjær jeg hadde, men fant fort ut at de ikke var brukanes til noe. Så da ble det tørrgjær i stedet.

Et lite tips jeg fikk av min søster som tråler diverse kakeblogger, var å tilsette smøret til slutt og ikke smelten. Da blir bollene utrolig "ferske" og får en smøraktig kremet smak.

Grunnoppskrift

100 g sukker
100 g margarin
50 g gjær
4 dl melk
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
ca. 700 g mel

  • Varm melken til 37 C og rør ut gjæren.
  • Tilsett sukker og kardemommen og rør dette ut.
  • Elt så inn melet og vaniljesukkeret til deigen blir smidig.
  • Tilsett så romtemperert smør og elt det inn i deigen. Viktig at smøret har stått litt slik at det er mykt nok til å eltes inn.
  • La deigen heve ca. 1 time.

  • Ta så ut deigen og kna den på en benkeplate. Kjevl den ut og pensle på smør og dryss på sukker og kanel. Rull den sammen og kutt opp i ca 3 m store stykker.
 
  • Legg bollene på en stekepalte og etterhev i ca. 15 min 



Ferdig stekt
 
 
Kanelbollene nytes med en god Caffe latte:0)
Ha en fortreffelig dag!

2 kommentarer :

  1. Takk, det skal jeg så absolutt gjøre:0)

    SvarSlett
  2. Nam!! Du får holde av en til meg.. Elsker kanelboller. klem søs

    SvarSlett