lørdag 29. september 2012

Fletteloff

 
Endelig helg og hva er da bedre å starter dagen med en deilig lørdags frokost med fersk nybakt loff!?
Denne loffen vekker gamle minner fra barneskolen da vi i heimkunnskapen lærte å lage denne fletteloffen.
Jeg husker at jeg og min venninne lagde denne ofte:0)

Fletteloff

1/2 pk gjær
2 dl lunkent vann
1 egg
1/2  ts salt
1 ss olje
1 ss sukker
ca 6 dl hvetemjøl

Valmuefrø til pynting

  • Rør ut gjæren i lunkent vann(37 grader).
  • Tilsett egg,salt, olje og sukker. Rør inn hvetemel til passe fast deig. Elt deige glatt og jevn. Sett deigen til heving. 
  • Del deigen i tre deler og trill dem til pølser.
  • Flett pølsene sammen til en fletteloff. Legg loffen på et steikebrett med bakepapir og la den heve ca 25 min.
  • Pensle med sammenpisket egg og dryss valmuefrø over før steking.
  • Avkjøl loffen på rist.


  • Stekes i ovnen på 220 grader på midterste rille , ca 15- 20 min.
Delig fersk loff med ost!
 Ha en fortreffelig dag alle sammen!



Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar